Stichting NowID is gesprekspartner van het ministerie van justitie en veiligheid. Praat mee!

Stichting NowID praat met steeds meer incassodienstverleners. Er blijkt veel behoefte te zijn aan informatie over de Wki die op 1 januari 2024 in werking zal treden, inclusief de plicht tot inschrijving in een incassoregister.

 

Wij zijn opgericht als vraagbaak voor incassodienstverleners en kunnen de meeste vragen beantwoorden, maar sommige kwesties blijken nog niet helemaal duidelijk. Hoe bijvoorbeeld praktisch om te gaan met de cumulatie van incassokosten? En hoe zeker is het dat de wetgeving niet wéér wordt uitgesteld?

 

Stichting NowID is gesprekspartner van het ministerie van Justitie en Veiligheid en kan dit soort vragen direct bespreken met de verantwoordelijke. Belangrijke uitkomst: de wet wordt niet meer uitgesteld. Januari 2024 is de Wki een feit.

 

Hieruit volgt ook de verplichting tot inschrijving in het incassoregister. De kosten hiervoor zijn gedifferentieerd naar omzet, maar – zo vroeg een bij ons aangesloten incassobureau zich af – over welke omzet hebben we het dan? Ook de omzet die ontstaat doordat ik voor het gemak van de klant zelf advocaten en deurwaarders inschakel en één op één doorbelast? Dit soort goede vragen werpen wij nu al op, zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij finaliseren van de besluitvorming.

 

Ook meepraten en op de hoogte blijven? 

Sluit je dan ook aan bij Stichting NowID. Aansluiten is helemaal gratis als jij je ook inschrijft voor de verplichte opleiding van NIBE-SVV.