Indien u bent aangesloten bij NowID, dan kunt u gebruikmaken van de NowID klachten- en geschillenregistraties en afhandeling. Onze onafhankelijke commissie helpt in gevallen van klachten. 

  • Onafhankelijke klachten- en geschillen commissie

  • Templates voor klachtenprocedures

  • Online portal voor (op)volgen van klachten en geschillen

  • Alleen voor incasso-organisaties

registration-1.svg

NowID helpt u met het professioneel registreren en afhandelen van klachten en geschillen. Het zal u inmiddels duidelijk zijn geworden dat een onafhankelijke klanten- en geschillenregistratie onontbeerlijk is om te voldoen aan de richtlijnen en eisen van de Wki. Meer informatie kunt u vinden op de pagina “Over Wki” klachten- en geschillenregistratie.

service.svg

NowID helpt incassodienstverleners bij het registeren, opvolgen, verwerken en afhandelen van klachten. Wij doen dit op basis van “fair use”, hetgeen betekent dat u per klacht een vergoeding betaald. Daarbij houden wij rekening met de zwaarte van de klacht, uw reactie op de klacht, de reactie van tegenpartij en uiteraard de frequentie van klachten. Het proces is erop gericht om klachten in beginsels onderling op te lossen, doch wel te registreren. Mocht dat niet lukken, dan zal een onafhankelijke commissie de klacht beoordelen.

warning.svg

In tegenstelling tot andere geschilleninstanties neemt de geschillencommissie van Stichting NowID elke klacht over een incassodienstverlener in behandeling. Wanneer de klacht betrekking heeft op een aangesloten incassodienstverlener, dan wordt de klacht zondermeer inhoudelijk behandeld. Wanneer de klacht betrekking heeft op een niet-aangesloten incassodienstverlener, dan wordt die incassodienstverlener schriftelijk om toestemming gevraagd voor de behandeling van de klacht. Indien de incassodienstverlener hier niet voor openstaat, dan kan de klacht niet inhoudelijk behandeld worden.

Neem gerust met ons contact op om meer te leren over het aansluiten bij NowID

E-mail ons

info@nowid.org

Bel ons

+31 10 2343605

Postadres

Postbus 62. Rijswijk

Contact Us